Kuten ootteki jo ehkä huomanneet, on päivittelyt jääny. Syy on seurausta tästä. Jep, meillä puidaan. On puitu jo jonkun aikaa, mutta eipä oo tullu mainittua, kun ei muutakaan juttua oo ollut. Leikkuupöydän läpi on tähän mennessä mennyt reilu 260 hehtaaria, joten vielä tovi menee. Ei siis kannata päivittäin käydä kurkkimassa, onko jotain tapahtunut. Emäntäkään ei ehdi kovin raksaileen, kun kaikenmaailman orientaatiot ja arvioinnit työllistävät etätehtävien muodossa..

Raksalla on tapahtunut viimeksi edellisen kuun lopussa. Sillon vieraanamme kävi Tulikiven muurari. Paketithan tuli heinäkuun puolessa välissä, saatoin niistä silloin mainitakkin. Ja kaikenlaisen ekologisuuden minimoimiseksi vielä kahdessa eri erässä: ensin tuli muutoin tyhjässä autossa kaksi lavallista tavaraa ja kiviä, yhteensä n.860 kiloa. Parin päivän päästä tuli neljä lavallista lisää, tällä kertaa kiloja oli kolmisen tuhatta. Siirrettiin ne silloin sisälle odottelemaan.

Ja tosiaan, viime kuun lopulla oli sitten aika laittaa uuni pystyyn. Jossain kohtaa oli tullut kommunikaatiokatkos, sillä kun minä ja isäntä ehdittiin katsomaan ensimmäisten tuntien muuraustulosta, piti vähän miettiä. Uunia oli muurattu yksi kierros ja näytti hyvältä, paitsi että.. Se oli väärin päin. Luukku ei ollutkaan keittiöön päin, vaan lähinnä olohuoneeseen ja aulaan päin. Ei auttanu muuta kuin muurarin alkaa purkamaan hyvin alulla ollut uuni ja pesemaan kiviä. Homma alkoi alusta ja hyvä siitä kyllä sitten tuli. Jos ois jätetty kääntämättä, olis varmaankin tympässy. Nyt luukku on just sopivasti leivontatasolle päin.

Lapsityövoimaa vai tilanjatkamisen treenaamista?
1910168.jpg


Tehhäänkö korvapuusteja vai sämpylöitä?
1910181.jpg