Ei kuitenkaan paljasta. Tovi on taas viimesestä raportista vierähtäny, joten pistetäänpä kuulumisia. On nimittäin edenny, vähän :)

Seinät saatiin pakkeloitua & hiottua ja niitä alettiinki sitte piilottaan maalin alle. Aika vauhilla, mutta erittäin huolellisesti, Emäntä ja Ansku telasivat yläkerran kauttaaltaan. Avoimessa tilassa tarvittiin vähä miehistä uskallusta: Isäntä maalas yläosaa ja samalla Emäntä otti maaliroiskeita vastaan ja maalas alaosaa.

Akkojen/ akan maalatesa Isäntä veti kerroksittain vesieristeitä.

Saunan lattia

 

Kun eristeet oli kuivunu riittävästi, piti asetella laattaa lattialle.

Samalla päälysteen sai tulimuuri ja kiukaan tausta.

Sisustuskivilaatta on kiinnitetty sikabondilla, siihen ei voinu laastia käyttää. Älkää ihmetelkö reikää seinässä. Se on se, mistä taannoin mainitsin. Tulikiveltä on lähitulevaisuudessa tulossa mies (miehet?) muuraushommiin.

 

Ja jos vähä sommittelis yläkerran kylppärin seinillekki

 

Eiköhän se oo sama laatottaa lattiaki samaan syssyyn?

 

Kun vauhtiin päästiin, Isäntä laatotteli myös alakerran kylppäristä suihkuseinän, alulle saunan puoleista seinää, sekä pukutilasta pari seinää

 

Notta kuvia ny taas vähäksi aikaa olis, pistetään vielä parit kauttaaltaan(!!) pohjamaalatusta talosta

 

Pintamaaleja on tuumailtu ja vaatekomeroiden seinät onki saanu jo pysyvän maalin. Muksujen huoneiden tapetit on hankittu, Isäntäparin makkarin, olkkarin ja takkahuoneen tapetit päätetty. Laattoja on hankkimatta enää 30*30 kokoset alakertaan muualle paitsi olkkariin. Tai nekin kyllä on jo tilauksessa. Ja tosiaan, alakerran vessa tulee "puoleen seinään" laatalla ja ne on päättämättä.

Ihan hyvällä mallilla, eikös?

Emännänki suku (no pappa toki on ollu aiemminki) ilmottautui raksalla, kun Nurmijärviset saapuivat (kuulemma vain talkoohommia varten!) yllättäen tänne kylmään pohjoseen. Täydellinen raksapalvelu: 1 zipale raksamiestä, yks lastenhoitaja ja kaksin kappalein leikkiseuraa muksuille. Iso kiitos!!

Teemuki piipahti pitkästä aikaa raksalla. Oli kuulemma tylsä aamupäivä, joten päätti tulla apuun. Kovasti kerkeski saumata saunan lattian, hyvä juttu!

Siinäpä ne kiihkeimmät, jatketahan hommia!

 

ps: vierashuoneen tapeteista ei kyl oo vielä kuulunu mittään...!